Om je weg te vinden naar onze Sint-Michielskerk in Terlanen:

 

Nieuws Terlanen

 • Overzicht eerste communie- en vormselvieringen   Datum's Kerk uur Viering zaterdag 26 september Sint-Joost Maleizen 13u Vormselviering en Plechtige Communie Lees meer
  Overzicht eerste communie- en vormselvieringen
 Datum's
Kerk
uur
Viering


zaterdag 26 september
Sint-Joost Maleizen
13u
Vormselviering en Plechtige Communie


zaterdag 26 september
Sint-Martinus Overijse
15u & 16u30
Vormselviering en Plechtige Communie


zondag 27 september
Sint-Clemens Hoeilaart
9u30 & 11u
Vormselviering en Plechtige Communie


zaterdag 3 oktober
Onze-Lieve-Vrouw Jezus-Eik
15u
Vormselviering en Plechtige Communie


zondag 4 oktober
Sint-Niklaas Ottenburg Sint-Agatha-Rode
9u30
Vormselviering en Plechtige Communie


zondag 4 oktober
Onze-Lieve-Vrouw Huldenberg
11u30
Vormselviering en Plechtige Communie


*****************
 
 
 


zaterdag 10 oktober
Sint-Bernardus Tombeek
14u
Eerste Communieviering


zondag 11 oktober
Sint-Clemens Hoeilaart
11u
Eerste Communieviering


zaterdag 17 oktober
Sint-Joost Maleizen
14u
Eerste Communieviering


zondag 18 oktober
Onze-Lieve-Vrouw Jezus-Eik
11u
Eerste Communieviering


zondag 25 oktober
Sint-Martinus Overijse
11u
Eerste Communieviering
 • Vieringen in onze kerken in maand September De Nationale Veiligheidsdienst besliste dat erediensten weer van start mogen gaan op 8 Lees meer
  Vieringen in onze kerken in maand September
De Nationale Veiligheidsdienst besliste dat erediensten weer van start mogen gaan op 8 juni met deze veiligheidsvoorschriften: minimum 1,5 m afstand tussen de aanwezigen verzekeren, voldoende handgel ter beschikking stellen,
 • Pastorale zone Druivenstreek, elke zondagsviering van september, weet je er iets meer!   Beste parochianen, Het was al aangekondigd: In Lees meer
  Pastorale zone Druivenstreek, elke zondagsviering van september, weet je er iets meer!
 
Beste parochianen,
Het was al aangekondigd:
In november 2020 start de Pastorale Zone Druivenstreek. 
Binnenkort verneem je alles over!
We leven in een tijd van grote veranderingen. Als christenen willen we inspelen op de noden en vragen van deze tijd en onze boodschap van hoop brengen.
Daarom willen we iets nieuws beginnen en starten we in november 2020 met de pastorale zone Druivenstreek: drie zondagsgemeenschappen Overijse, Hoeilaart, Huldenberg en met de nieuwe uurregeling van de vieringen door de nieuwe voorgangers.

Tot en met 1 november 2020 zal de huidige regeling van de weekendvieringen van kracht blijven. Dit indien het naleven van de coronaveiligheidsvoorschriften in de afzonderlijke kerken mogelijk is.
Door onze krachten te bundelen bouwen we aan een frisse, open kerk waar mensen zich thuis voelen.
We stellen dit nieuwe initiatief graag aan u voor op een aantal bijeenkomsten :
dinsdag 15 september in de Sint-Pieter en Pauwelkerk van Neerijse
dinsdag 22 september in de Sint-Clemenskerk van Hoeilaart
woensdag 23 september 2020 in de Sint-Martinuskerk van Overijse
Telkens om 20 uur
De Pastorale Zone zal ondersteund worden door het zonesecretariaat.Het zonesecretariaat staat in eerste instantie in voor een goed en warm onthaal voor al wie er komt aankloppen, ernaar telefoneert of mailt. Het is de plaats waar mensen terecht kunnen voor alle vragen over doopsel, eerste communie, vormsel, 13+ werking (Doedadis), huwelijk, uitvaart, misintenties, parochieblad ….
Het parochiesecretariaat zal voorlopig gehuisvest worden in Hoeilaart :Secretariaat Pastorale Zone DruivenstreekGemeenteplein 12
1560 Hoeilaart
Openingsuren : di-woe-don-vrij : van 9u30 tot 12u30en dit vanaf 1 oktober 2020
Contacteer ons en volg ons via :
Tel : 02 657 05 98
Email zonesecretariaat@gmail.com
Ben je jong of oud en spreekt ons verhaal je aan?Kunnen wij je helpen of wil jij ons helpen?Ieder van ons heeft zijn eigen talenten. Wat is jouw talent?Kom vanaf 1 oktober 2020 eens langs op het zonesecretariaaten vertel het ons.
In naam van de toekomstige zoneploeg,
Germaine Pennie,
 
 • DRUIVENVIERINGEN EN DRUIVEN-TENTOONSTELLING IN ONZE KERKEN Dit jaar beleven we een buitengewone zomer. Maar onze traditie om jaarlijks, in de Lees meer
  DRUIVENVIERINGEN EN DRUIVEN-TENTOONSTELLING IN ONZE KERKEN
Dit jaar beleven we een buitengewone zomer. Maar onze traditie om jaarlijks, in de Sint-Martinuskerk, een druivenmis te organiseren, daar wilden we zeker niet aan raken. Aangezien op dit moment het maximum aantal aanwezigen 100 mensen bedraagt (de anderhalve meter afstandsregel, en de grootte van het kerkgebouw), hebben we dit jaar niet één maar zes druivenvieringen gehouden!
In Sint-Bernadus Tombeek en Sint-Joost Maleizen gingen de druivenvieringen al door op het feest van Maria Tenhemelopneming (15/08).In Sint-Michaël Terlanen was er de druivenviering op zaterdag 22/08 en in O.L.-Vrouw Jezus Eik en Sint-Maria Magdalena Eizer vond de druivenviering plaats op zondag 23 augustus.
 
 
In Overijse-centrum mochten we ook op zondag 23 augustus onze regio-deken Patrick Maervoet welkom heten om voor te gaan in de druivenviering van de Sint-Martinusparochie van Overijse!
Na elke druivenviering werden de gewijde druiven verdeeld aan mensen die met de lekkere druiven als attentie, onze zieke en bejaarde parochianen gingen bezoeken.
 
 
Wie vorig weekend (22-23 augustus) een bezoekje bracht aan één van onze kerken heeft ook ontdekt dat deze voor de gelegenheid buitengewoon mooi versierd waren. Dit gebeurde in samenwerking met de gemeente die het initiatief nam om een druiven- en kunstententoonstelling te organiseren in alle kerken op het grondgebied van de gemeente Overijse.
 
 
Wie niet naar de tentoonstelling is kunnen gaan, heeft duidelijk wat gemist maar kan nog steeds eens gaan kijken volgend weekend, 29 en 30 augustus van 10u tot 17u in alle kerken van Overijse.
 
 
 
 
We willen nogmaals de gemeente danken voor de goede en fijne samenwerking. Alsook aan alle vrijwilligers voor het openhouden en toezicht in de kerken, de vrijwillige bloemschikkers, Ferm, de kunstenaars en allen die hebben meegeholpen. We staan zeker open voor dergelijke toekomstige initiatieven!
Priester EliaNestor Rowiesstraat 5 Bus 13090 OverijseE-mail: ewcantaer@gmail.com
 
 • 1
 • 2