Een gemeenschap die van muziek geniet

Fanfare, harmonie, kerkkoor en kerkorganist

• Koninklijke Fanfare St.Rochus

Eizer fanfareDe K.F. Sint-Rochus vindt zijn historsche en sociale roots in de parochie Eizer, een rustig en landelijk plekje te midden van de druivenstrek.

Momenteel telt onze fanfare een zestigtal muziekenten en houden wij wekelijks repetitie op vrijdagavond in het klooster van de Sint-Jozerfsschool Eizer. In onze vereniging is iedereen welkom om mee te komen musiceren. Binnen onze fanfare staat vriendschap en loyauteit tegenover medemuzikanten heel hoog aangeschreven. Wij zijn vooral fier op onze jeugdwerking, waaruit wij de overgrote meerderheid van onze muzikanten kunnen rekruteren. Zo is de helft van onze muzikanten momenteel jonger dan 21 jaar. Dat wij geen jeugdorkest zijn, getuigen onder andere een vijftal muzikanten die ouder zijn dan 75 jaar. Bij ons zit jong en oud broederlijk naast elkaar. Ons orkest staat sinds 1982 onder de leiding van de heer Luc Vandermosten. Onze vereniging werd gesticht in het jaar 1874 en kende sindsdien een bewogen geschiedenis, die onafscheidelijk verbonden is met deze van Eizer.

Info: Walter Mommaerts
    Duisburgsesteenweg 83A
    3090 Eizer- Overijse
    tel. : 02 / 687 98 22

e-mail : info@sintrochuseizer.be
    website : www.sintrochuseizer.be

• Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht

Eizer harmonie
    De harmonie vond haar ontstaan in 1893.

Vanaf 1977 werd de parochiezaal van Eizer het vast stamlokaal van onze muziekvereniging.

Vanaf de jaren '80 is de harmonie jaarlijks op het appel met ober-bayermuziek tijdens de Eizerse feesten.

Info:

-Josse Coudré
    Tel. : 0472 59 61 69
    e-mail : josse.coudre@telenet.be

-Gilbert Dehertog
    Tel. : 0499 80 20 71
    e-mail : gilbert.dehertog@telenet.be

website : www.emm-eizer.be

Kerkkoor
    Voorzitter : Hilda Gillis
    Dirigent : Marc Mariëns
    Leden : Mariette Wittebols, Kristel Stouffs, Paula Aerts, Emiel Michiels, Ferdinand Danhieux, Edmond Charlier