Jongeren in actie

Hieronder vindt U de verenigingen voor jongeren.

• Chiro Iserna

Chiro IsernaChiro Iserna is een gemengde Chiro die iedere zondag een onvoorstelbare namiddag bezorgt aan kinderen van het eerste leerjaar tot en met het vijfde middelbaar.

We verzamelen steeds op zondagnamiddag om 14u aan de kerk in Eizer, daarna gaan we allemaal naar de pastorij achter de kerk waar we een groet brengan aan de vlag alvorens te beginnen aan een namiddag vol actie. Om 17u staan we weer beneden aan de kerk en vertrekken de kindjes naar huis.Ieder zondag brengt elk kind €0,50 mee naar de Chiro voor een vieruurtje. We verwachten ook van iedereen dat ze in uniform komen.
    Het chirojaar valt samen met het schooljaar en onder de grote vakantie gaan we steeds 10 dagen op kamp, namelijk van 21 tot en met 31 juli. Aangezien we altijd dezelfde 10 dagen weg zijn kan het handig zijn om hier rekening mee te houden bij het boeken van vakanties.

website : www.chiroiserna.be

• Doedadis

De WERKGROEP +13 DOEDADIS

Doedadis logoDOEDADIS tracht de "Goede Geest" van het vormsel bij gevormde jeugdigen brandend te houden.
    Gedurende het jaar dat aan het vormsel voorafgaat, worden onze meisjes en jongens hierop degelijk voorbereid. Maar eens gevormd, komen ze in de kou te staan. Geen wonder dat de "Plechtige Communie" - zoals nog vaak wordt gezegd - een plechtig afscheid van onze kerkgemeenschap wordt.

DOEDADIS wil daaraan verhelpen. Eenmaal per maand - de vakantiemaanden uitgezonderd - komen gevormde jongeren samen. Pratend en luisterend bouwen ze ontspannen verder aan hetgeen in de vormselvoorbereiding werd aangereikt. Samen met leeftijdsgenoten zoeken ze uit hoe ze in het dagdagelijkse leven van familie-, vrienden- en studiekring hun vormselbelofte gestalte kunnen geven op een manier dat ze er iets aan hebben.

D is voor Doen
    O voor Ontspannen
    E voor Engagement
    D voor Dromen
    A voor Allemaal
    D voor Durven
    I voor Initiatief
    S voor Spelen

Wanneer: 1 keer per maand, op zaterdag van 19.00 uur tot 21.00 uur in De Fraat te Eizer

Info: E-mail doedadis@gmail.com

Doedadis samen zijn

• Jeugdhuis Den Bloets

Eizer jeugdhuisJeugdhuis Den Bloets bestaat al 15 jaar (met het nieuwe bestuur) en heeft doorheen deze jaren een grote fanclub met zich meegebracht.

Het is een jeugdhuis dat leeft! En dat wordt keer op keer bewezen.

Elk weekend wordt er gefeest, gezongen en gelachen. In Den Bloes zijn niet alleen lekkere, frisse pintjes te verkrijgen. Er is ook een trendy lounge met zetels, een aparte ruimte om te kickeren, een nagelklop en een volledig nieuw terras!

Den Bloets organiseert ook tal van activiteiten en feestjes zoals : The Beach Party, De Tropical Barbeque, After Kamp, Blond en Bruin Met Schuim, Oudejaarsfeest, Kerst in..., Kaas & Wijn Avond, Halloween en nog zoveel meer.

ades:
    Jeugdhuis “Den Bloets” vzw