Een gemeenschap die samen leeft

Hieronder vindt U de verenigingen voor volwassenen.

om meer te weten over de activiteiten in onze gemeente: dorpsraad

• Ziekenzorg

Vereniging Ziekenzorg

Ziekenzorg logoOp 25 januari 1972 ontstond Ziekenzorg Eizer.
    Voor deze datum werd er vanuit de Ziekenzorg Kern Overijse door Zuster Stefanie, Lode Stouffs en Braekmans Georges aan Ziekenbezoek gedaan in Eizer.
    Nadat Zuster Stefanie de inwoners van Eizer gepolst had naar de wenselijkheid van een eigen ziekenzorgkern werd deze dan opgericht. De parochianen van Eizer en ook E.H. Mommaerts die actief bestuurslid was, stonden positief tegenover dit voorstel en zo bestaan we ondertussen reeds 38 jaar.
    Wij zetten ons samen in voor de zieken, de chronisch zieken en de hoogbejaarden van onze parochie. Wij vragen een vrijwillige bijdrage aan de parochianen op Kerstmis. Met deze bijdrage werken wij aan Ziekenbezoek, organiseren we een koffietafel, een ziekendag en geven de cadeautjes met Pasen en Kerstmis.
    De ziekenzorg kern bestaat nu uit acht vrijwilligers.
    Indien er inwoners van Eizer zich geroepen voelen vrijwilligerswerk te doen, ze zijn steeds welkom bij Ziekenzorg.
    Mocht er in uw buurt iemand ziek zijn, laat het ons weten zodat we niemand vergeten.

Zie ook website:www.ziekenzorg.be

De ploeg van Ziekenzorg CM Eizer
    Bestuursleden:Elvire Aerts, Odette Debecker en Christiane Van Roy
    Voorzitter: Lode Stouffs
    Secretaris: Magda Craps
    Penningmeester: Martine Wille
    Voor meer informatie kan u steeds terecht bij:
    -Lode Stouffs
    Tel: 02/687 83 05
    e-mail : lode.stouffs@skynet.net

-Craps Magda
    Tel: 02/687 98 61
    e-mail : trappeniers.craps@telenet.be of trappeniers.boekhandel@belgacom.net

• KVLV

Vereniging KVLV

KVLV logoKatholiek Vormingswerk van Landelijke VrouwenKVLV Eizer bestaat al sinds 1957 en is een vrouwenvereniging die via het organiseren van allerlei lessen probeert om gezellige sociale activiteiten in te richten. Voor ieder wat wils: kooklessen, bloemschiklessen, gezondheidslessen, uitstappen, ... en zelfs eens gewoon gezellig tafelen en kletsen.

De lessen gaan door in het Ontmoetingscentrum "De Fraat" in Eizer en starten om 19.30u.
    Activiteiten zijn oa. : bloemschikken, bakles met Peter Balcaen, pannenkoekennamiddag…

Alle vrouwen welkom! Vrouwen in Vaart!

Info bij: Hedwige Dekerk
    Tel: 02/687 76 02
    e-mail: hdekerk@hotmail.com

• Landelijke Gilde

Eizer landelijke gildeLand- en tuinbouw

Info:

-Paul Tastenhoye
    Hulststraat 111, 3080 Tervuren
    Tel. : 02/767 00 71
    e-mail : tastenhoye.puttemans@belgacom.net

-Jan Demol
    Roelandsheide 2, 3080 Tervuren
    Tel. : 02/ 78 01 80
    e-mail : demol.jan@belgacom.net

-Christian Decoster
    Horenberg 25, 3090 Eizer-Overijse

e-mail : landelijkegilde@hotmail.com

• Mannenbond

Van de (Jonge-)Mannenbond van Eizer kan je gerust zeggen dat hij de Eizernaren hun land, streek en dorp heeft leren kennen.

De Mannenbond, onstaan in 1961 als "De Bond van Jonge Vaders", heeft namelijk een lange traditie van georganiseerde busreizen doorheen de mooiste streken en geleide wandelingen in de historische steden van ons land .

Ieder jaar stuurt de bond ook jong en oud op pad om één van de omliggende dorpen te verkennen tijdens een wandelzoektocht; een wandelgids met vragenlijst, waarop gaandeweg de antwoorden dienen gevonden te worden, voert de deelnemers langs ongekende paadjes en hoekjes; de winnaar wacht op het einde een mooie prijs.
    Alhoewel enkel mensen van mannelijke kunde lid mogen worden, zijn de meeste activiteiten die de bond organiseert eveneens toegankelijk voor vrouwen en kinderen.

De bond draagt ieder jaar zijn steentje bij tot het scheppen van de kerstsfeer in Eizer met het plaatsen van een kerststal naast de kerk.

Wereldberoemd en alom geprezen in Eizer en omstreken zijn de ribbekes die de Mannenbond traditioneel rond 11 november bakt.

Info :
    -Yvan Vanmeerbeek
    IJzerstraat 34, 3080 Tervuren
    Tel : 02/687 49 87
    e-mail : Lydia.Philips@pandora.be

-Jean-Louis Tastenhoye
    Lindaalhof 30 te 3090 Eizer-Overijse
    tel. : 02/687 51 94
    e-mail : Jean-Louis.Tastenhoye@pandora.be

• Ouderraad

Eizer ouderraadHet doel van de vereniging is de school te helpen bij de uitbouw van haar doelstellingen. Tevens wil de vereniging de ouders actief engageren en nauw betrekken bij de werking van de school.

De ouderraad bestaat uit een aantal vaste leden, ouders van leerlingen van de Sint-Jozefsbasisschool. De ouderraad komt driemaandelijks samen met de directeur. Alle ouders van leerlingen van de school zijn welkom tijdens de vergaderingen van de ouderraad. Er wordt gestreefd naar minstens één ouder-vertegenwoordiger per klas.

Tevens zijn er vele helpende leden die werkzaam zijn in verschillende werkgroepen :
    Werkgroep feestcomité (organiseert o.a. de schooltombola)
    Werkgroep communicatie (stelt o.a. de nieuwsbrief op)
    Werkgroep natuurouders (organiseert o.a. tuinsnoeidagen)
    Werkgroep pas geverfd (restylt oa de klassen)
    Werkgroep verkeer (werkt o.a. een veiligere schoolomgeving)

Adres :
    Duisburgsesteenweg 134