Ons parochiecentrum

Hieronder vindt U de specifieke werkgroepen en mogelijkheden aangeboden in het parochiecentrum.

• Parochiecentrum

TER IJSE Stationsstraat, 8

Ter IJse logoTer IJse is in Overijse een begrip. De naam verwijst naar de kronkelende rivier die onze gemeente bevloeit en ooit - vóór haar verzanding - de economische ader van onze dorpskern was.
    Ter IJse is een gemeenschapscentrum. Dat wil zeggen: het is er voor iedereen.

Ter IJse biedt: twee keukens met de benodigde grootkeukenapparatuur, frigo's, diepvriezers, koelkamer en een volledig assortiment kookpannen.
    Ter IJse biedt: drie zalen met tafels, stoelen, en divers tafelgerief voor grote en kleine groepen.

Iedereen - zowel verenigingen als privépersonen - kan de infrastructuur voor vergaderingen en feesten allerhande - als jubilea, plechtige communies, huwelijken e.d. - gebruiken, voorzover hij het reglement van inwendige orde respecteert en de accommodatie als een goede huisvader netjes achterlaat.

Voorwaarden en reservaties:  bij Gustaaf De Broyer op het nummer 02/687 83 30

• Beheerraad

De raad van bestuur van het parochiecentrum

Deze groep mensen draagt zorg voor de materiële uitbouw en de goede diensten van het parochiecentrum "Ter IJse".

Info bij: Gustaaf De Broyer
    Brusselsesteenweg, 150 - 3090 Overijse

• Cado

Cado landelijke thuiszorgCADO, een kleinschalige dagopvang voor thuiswonende hulpbehoevende personen.

Oudere en zorgbehoevende personen willen liefst zo lang mogelijk in hun eigen thuisomgeving blijven wonen. Dat kon dankzij de hulp van mantelzorgers, vrijwilligers of thuiszorg. Landelijke Thuiszorg heeft haar zorgaanbod onlahgs uitgebreid met een kleinschalige dagopvang. Een initiatief in samenwerking met het OCMW.

Een huis zoals thuis!
    "Een CADO biedt de kans aan mantelzorgers om even op adem te komen terwijl u of uw partner, vader of moeder een gezellige tijd doorbrengt in de CADO".

Hoe ziet een dag eruit?
    In CADO doen we samen met andere gasten (4 à 8) dagdagelijkse dingen: ontbijten, koffiekletsen, de afwas doen, de krant lezen, ‘s middags koken, kaarten of boodschappen doen. Wij gaan uit van ieders persoonlijke behoeften en mogelijkheden en bieden activiteiten aan in groep of individueel: wandelingen, gezelschapsspelen, knutselen, bakken, daguitstappen ... Onze verzorgenden helpen ook graag bij een ontspannend bad, uw haarverzorging of een hand- en voetmassage. Zij staan garant voor een goede begeleiding.
    Bij Landelijke Thuiszorg vinden wij zorgen voor jou de normaalste zaak van de wereld.

Openingsuren en adres:
    CADO is alle werkdagen open tussen 8u30 en 16u30, in Ter IJse, Stationsstraat 8.
    De bezoekers kunnen een hele of halve dag gebruik maken van de opvang of enkele uurtjes in de voor- of namiddag.

Info:
    Tel: 0800/112 05 02