Ons parochiecentrum

Hieronder vindt U de specifieke werkgroepen en mogelijkheden aangeboden in het parochiecentrum.

 • Parochiecentrum

  TER IJSE Stationsstraat, 8

  Ter IJse logoTer IJse is in Overijse een begrip. De naam verwijst naar de kronkelende rivier die onze gemeente bevloeit en ooit - vóór haar verzanding - de economische ader van onze dorpskern was.
  Ter IJse is een gemeenschapscentrum. Dat wil zeggen: het is er voor iedereen.

  Ter IJse biedt: twee keukens met de benodigde grootkeukenapparatuur, frigo's, diepvriezers, koelkamer en een volledig assortiment kookpannen.
  Ter IJse biedt: drie zalen met tafels, stoelen, en divers tafelgerief voor grote en kleine groepen.

  Iedereen - zowel verenigingen als privépersonen - kan de infrastructuur voor vergaderingen en feesten allerhande - als jubilea, plechtige communies, huwelijken e.d. - gebruiken, voorzover hij het reglement van inwendige orde respecteert en de accommodatie als een goede huisvader netjes achterlaat.

  Voorwaarden en reservaties:  bij Gustaaf De Broyer op het nummer 02/687 83 30

   

 • Beheerraad

  De raad van bestuur van het parochiecentrum


  Deze groep mensen draagt zorg voor de materiële uitbouw en de goede diensten van het parochiecentrum "Ter IJse".

  Info bij: Gustaaf De Broyer
  Brusselsesteenweg, 150 - 3090 Overijse
  Tel.: 02/687 83 30

   

 • Cado

  Cado landelijke thuiszorgCADO, een kleinschalige dagopvang voor thuiswonende hulpbehoevende personen.

   


  Oudere en zorgbehoevende personen willen liefst zo lang mogelijk in hun eigen thuisomgeving blijven wonen. Dat kon dankzij de hulp van mantelzorgers, vrijwilligers of thuiszorg. Landelijke Thuiszorg heeft haar zorgaanbod onlahgs uitgebreid met een kleinschalige dagopvang. Een initiatief in samenwerking met het OCMW.

  Een huis zoals thuis!
  "Een CADO biedt de kans aan mantelzorgers om even op adem te komen terwijl u of uw partner, vader of moeder een gezellige tijd doorbrengt in de CADO".

  Hoe ziet een dag eruit?
  In CADO doen we samen met andere gasten (4 à 8) dagdagelijkse dingen: ontbijten, koffiekletsen, de afwas doen, de krant lezen, ‘s middags koken, kaarten of boodschappen doen. Wij gaan uit van ieders persoonlijke behoeften en mogelijkheden en bieden activiteiten aan in groep of individueel: wandelingen, gezelschapsspelen, knutselen, bakken, daguitstappen ... Onze verzorgenden helpen ook graag bij een ontspannend bad, uw haarverzorging of een hand- en voetmassage. Zij staan garant voor een goede begeleiding.
  Bij Landelijke Thuiszorg vinden wij zorgen voor jou de normaalste zaak van de wereld.

  Openingsuren en adres:
  CADO is alle werkdagen open tussen 8u30 en 16u30, in Ter IJse, Stationsstraat 8.
  De bezoekers kunnen een hele of halve dag gebruik maken van de opvang of enkele uurtjes in de voor- of namiddag.

  Info:
  Tel: 0800/112 05 02
  E-mail: tfzorgwijzerswijgmaal@ons.be

  Zien ook: www.landelijkethuiszorg.be

 • 1
 

Nieuws

 • Opnieuw vieringen in onze kerken   De Nationale Veiligheidsdienst besliste dat erediensten weer van start mogen gaan op 8 juni, Lees meer
  Opnieuw vieringen in onze kerken
 
De Nationale Veiligheidsdienst besliste dat erediensten weer van start mogen gaan op 8 juni, voorlopig met een maximum van 100 aanwezigen per kerk, alhoewel het werkelijke maximum afhangt van de grootte van de kerk.
Het vergt natuurlijk wel enige tijd en organisatie om kerken in te richten zodat aan de veiligheidsvoorschriften wordt voldaan: minimum 1,5 m afstand tussen de aanwezigen verzekeren, voldoende handgel ter beschikking stellen,
 • Opstart van de pastorale zone Druivenstreek op 2 november 2020   Beste parochianen, Door de coronapandemie heeft de opstart van Lees meer
  Opstart van de pastorale zone Druivenstreek op 2 november 2020
 
Beste parochianen,
Door de coronapandemie heeft de opstart van de pastorale zone Druivenstreek vertraging opgelopen.
Concreet betekent dit dat we niet op 1 september, maar op 2 november 2020 officieel kunnen starten met de oprichting van de drie zondagsgemeenschappen Overijse, Hoeilaart, Huldenberg en met de nieuwe uurregeling van de vieringen door de nieuwe voorgangers.

Tot en met 1 november 2020 zal de huidige regeling van de weekendvieringen van kracht blijven. Dit indien het naleven van de coronaveiligheidsvoorschriften in de afzonderlijke kerken mogelijk is.
In de maand september zal over de start van de pastorale zone Druivenstreek, een infoavond plaatsvinden in Huldenberg, Overijse en Hoeilaart. De juiste plaatsen en data hiervan zullen nog meegedeeld worden.
We danken de huidige federatiepastoors Jaak Bertmans, Roger Ghysens en Roger Nuyts en diaken Paul Christiaens omdat ze de huidige regeling willen blijven ondersteunen tot en met 1 november 2020.
In Sint-Joost Maleizen zal er voortaan alleen op de derde zaterdag van de maand om 19u15 een eucharistieviering plaatsvinden
We houden u op de hoogte.
In naam van de toekomstige zoneploeg,
Germaine Pennie,
 
 • 1