Een gemeenschap die samen werkt

Hieronder vindt U de  werkgroepen rond liturgie, Welzijnzorg en kerkwachters.

• Liturgie

De vieringen op kerkelijke hoogdagen worden door een vaste liturgische groep voorbereid.

Men kiest aanspreekbare teksten en liederen, van de viering wordt een draaiboek opgesteld en voor de aanwezigen wordt een handleiding aangemaakt.
    Leden van de werkgroep liturgie verzorgen eveneens de woord- en communiediensten.

• Lectoren

Tijdens de weekendvieringen wordt er beroep gedaan op voorlezers of lectoren.

In afspraak met de voorganger of celebrant lezen zij een deel van de teksten.

• Taizé

TaizeTijdens de Taizé - jongerenontmoeting te Brussel rond nieuwjaar 2009 ontving Overijse 100 jongeren waarvan 15 Spanjaarden, 25 Kroaten, 35 Polen en 25 Oekraïners.

Sindsdien is er in Overijse een Taizé- groep opgericht voor de Druivenstreek, groot-Huldenberg en Tervuren die jullie verschillende vieringen aanbiedt.Vanaf Kerstmis 2009 organiseerden wij vier Taizé-vieringen die tweemaandelijks plaatsvonden.

We plannen maandelijks een viering telkens elke derde maandag van de maand in de Sint- Martinuskerk van Overijse.
    We zingen de liedjes in vanaf 19u30; muzikanten die instrumentaal willen deelnemen, worden ook dan verwacht met hun instrument, zo kunnen we op elkaar afstemmen.

De viering zelf begint om 20u.

Na de viering kunnen we elkaar ontmoeten bij een drankje, in de kerk.
    Van harte WELKOM!

De Taizé-werkgroep: Roger G., Maria, Koen, Brigitte, Margarita, Davide, Ann, Magda, Karel en Rebecca.
    Info: www.taize.fr/nl
    E-mail:  maria.rosier@skynet.be

• Welzijnszorg en onthaal

Welzijnzorg

Deze werkgroep werd veertig jaar geleden opgericht in de schoot van de parochieploeg met Frans Demol als coördinator.

Driemaal per jaar wordt sedertdien "Zonnestraal" uitgegeven, een contactblad voor zeventigplussers.  Het wordt door zesendertig vaste medewerkers aan huis bezorgd.  De bedoeling is contacten te onderhouden met parochianen op gevorderde leeftijd of mindermobiel.

Verder zorgt de werkgroep ervoor dat behoeftigen regelmatig voedselpakketten ontvangen en ze te allen tijde kleren kunnen afhalen in het klerenmagazijn gelegen in het Brouwershof.  Ook voor andere materiële zowel als morele hulp staat de werkgroep beschikbaar.

welzijnszorg

Op hun aanvraag ontvangen zieken en bejaarden de H.communie aan huis en worden bezoeken gebracht aan gehospitaliseerden, zieken, hoogbejaarden en eenzamen.

Meer info over ons op onze website: www.welzijnszorg.be

Info bij: Frans Demol
    Mollenberg 13 te 3090 Overijse

Het Bouwershof, J.B. Dekeyserstraat 43-45

• Kerkwachters

Op donderdagvoormiddag is onze parochiekerk geopend voor iedereen die even een stille plek wil opzoeken voor een gebed of die een kaarsje wil aansteken.

Om vandopen kerken logoalisme en diefstal te voorkomen beschikken we over een ploeg kerkwachters die op donderdag vanaf 9.00u. tot 12.00u. elkaar om het uur afwisselen.

Onze kerk is ook aangesloten bij de actie “Open kerken”. Daarom is ze tijdens de zomermaanden juli en augustus ook geopend op zaterdag- en zondagnamiddagen van 13.00u. tot 17.00u. Ook dan zijn er kerkwachters aanwezig.

Wij beschikken op dit ogenblik over een tiental kerkwachters, maar mannen of vrouwen die éénmaal per maand deze dienst een uurtje willen opnemen, zijn van harte welkom.

Info bij: Ann Huyberechts
    E-mail: ann.huyberechts@gmail.com