Een gemeenschap die samen leeft

Hieronder vindt U de verenigingen voor volwassenen.

• Davidsfonds

Davidsfonds logoCultuur naar mensen brengen en mensen naar cultuur: dat doet het Davidsfonds, al meer dan 120 jaar. Vanuit idealisme en overtuiging.
    Het DF is een ongebonden en onafhankelijke cultuurbeweging die actief Vlaams is en begaan met christelijke waarden.

In de 600 DF-afdelingen overal in Vlaanderen vindt elk jaar een kleurrijke waaier van activiteiten plaats: lezingen, excursies en reizen, cursussen en wedstrijden, voorstellingen en exposities, ontspanning en recreatie op niveau.
    Een lidmaatschap van het DF opent bovendien deuren naar een hele reeks prettige verrassingen in de wereld van de kunst, cultuur, toerisme en vrije tijd.

Info bij: Gerard Charlier
    St.-Annastraat, 62 - 3090 Overijse

Programma:

Zie website: www.overijse.davidsfonds.be

Contacten:
    -G. Charlier
    Tel : 02/687 56 65
    E-mail: gd.charlier@belgacom.net

-V.Simoens
    Tel : 02/687 65 17
    E-mail: vsimoens@skynet.be

• Femma

Femma logoSamen bewegen!
    Mensen ontmoeten.
    Bij elkaar steun vinden.
    Gewoon er een keertje tussenuit.
    Groeien!
    Mee zijn met wat er in de wereld gebeurt.
    Als vrouw een volwaardige plaats willen in de samenleving.
    Meezorgen voor een schoner leefmilieu.
    Je geloof verdiepen.
    Bouwen!

Vrouwen in KAV, bouwen stap voor stap aan een meer leefbare wereld voor elke mens.
    Gespreksavonden, ontmoetingsactiviteiten, het leden-blad ... . Daar doorheen zit een waaier aan thema's en onderwerpen: relaties, sociale
    zekerheid, onderwijs, voeding, kooktips, leefmilieu, wooncultuur, sport, multicultureel samenleven ... .
    Met onze kernledengroep maken we elk jaar een gevarieerd programma met al deze ingrediënten.

Info bij: Bea Adriansens
    Monicadreef 6, - 3090 Overijse
    E-mail: bea_adriansens@hotmail.com

JAARPROGRAMMA Femma:
    Meer info over onze komende activiteiten op onze website www.femma.be/nl/groep/overijse

• KVLV

KVLV logoKatholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen
    Je bent zelfstandige of medewerkende echtgenote in een land- of tuinbouwbedrijf; thuiswerkende vrouw, werkzaam in dienstverband, of huisvrouw; of voelt je verwant met deze groep vrouwen, dan is dit voor jou !!!!

KVLV wil vrouwen kansen bieden tot vriendschap, vorming en verantwoordelijkheid met het oog op een meer waarde(n)volle en leefbare samenleving.
    KVLV organiseert ontmoetingen waar zowel het praktische, het sociale, het economische, het culturele als het ludieke aan bod komen.

Info bij: Betty Charlier
    St.-Annastraat, 62 - 3090 Overijse
    E-mail: gd.charlier@belgacom.net

ONZE KOMENDE ACTIVITEITEN: www.kvlv.be

• KWB

KWB logo De doelstelling van de vereniging is vorming-opleiding en cultuur brengen voor de gewone mensen.

We organiseren jaarlijkse en tweejaarlijkse activiteiten met sociaal-culturele grondslag in een ontspannen sfeer.

Horen hier bij: uitstappen en een bedevaart in de maand mei.

Ook een populaire kaartcompetitie die afgesloten wordt in de maand maart tijdens het ledenfeest.

Basis is het gezellige parochiecentrum Ter IJse.
    Alle activiteiten worden gestuurd door 5 trouwe bestuursleden.

Info: www.kwb.be

Info bij: Hugo Claes
    E-mail: hugo.claes@outlook.be

• Markant

Markant logoChristelijke Beweging voor Vrouwen uit de Middengroepen
    MARKANT is een vormingsbeweging waar alle vrouwen welkom zijn.

Toch heeft MARKANT een heel eigen karakter. Een deel van haar werking is specifiek gericht naar zelfstandige ondernemende vrouwen. ( Zelfstandigen, vrije beroepen, meewerkende echtgenoten.)
    MARKANT telt meer dan 300 actieve afdelingen, verspreid over heel Vlaanderen.
    Ook in onze parochie tref je zo 'n afdeling aan.

Meer info: www.markantvzw.be

Info bij: Theresia Charlier
    E-mail: t.charlier@skynet.be

• OKRA

OKRA logoOpen Kristelijk Respectvol Actief (Jeugd Van Vroeger)
    (Afdeling van KBG, Katholieke Bond van Gepensioneerden)

De mensen van de derde leeftijd bij elkaar brengen, hun leven op smaak brengen en hun hart jong, dat zijn de belangrijkste bekommernissen van JVV-Overijse.

Lid worden van de Jeugd Van Vroeger is elexir in je leven brengen.

meer info: www.okra.be

Info bij: Catherine Thys
    E-mail: catherine.thys@telenet.be

• Samana

artikel samanaZiekenzorg is een vereniging van en voor chronisch zieken, zorgbehoevende personen, oudere mensen met gezondheidsproblemen, eenzamen en gezonden die het voor elkaar opnemen.

Leven met een chronische ziekte is een uitdaging die heel wat energie vraagt. Van tijd tot tijd hebben ernstig zieke mensen nood aan een bondgenoot die energie, hoop en onvermijdelijke tegenslag deelt.
    Onze vrijwilligers van Ziekenzorg bieden huisbezoek en een aantal andere activiteiten aan om dit sociaal isolement te doorbreken en om langdurig zieken, zorgbehoevende personen en hun mantelzorgers te ondersteunen in het leven met een chronische ziekte.

Info bij: Josepha Artoos
    E-mail: josepha.a@skynet.be