Jongeren in actie

Hieronder vindt U de verenigingen voor jongeren.

 • Chiro

  ChiroChiro Sint-Martinus Overijse is al sinds1947 de enthousiaste meisjeschiro van Overijse centrum.
  We zijn onderverdeeld in 6à7 afdelingen (volgens leeftijd, eventueel klas). Maar een Chirogroep is meer dan de optelsom van de verschillende afdelingen en de leidingsploeg.

  Om de sfeer van onze gemeenschap te voelen en te ontdekken nodigen we jullie uit om onze website te gaan bezoeken en contact met ons te nemen.
  www.chirooverijse.be

   

 • Scouts

  Scouts

  Sinds 1955 is ons doel nog altijd: er elke zondag weer een geweldige ervaring van maken!

  Onze 6 leeftijdengroepen bieden jullie hun aktiviteiten ter beschikking aan op onze website, neem dan ook contact met de leiding.
  www.scoutsoverijse.be

   

 • Doedadis

  De WERKGROEP +13 DOEDADIS

  Doedadis logoDOEDADIS tracht de "Goede Geest" van het vormsel bij gevormde jeugdigen brandend te houden.
  Gedurende het jaar dat aan het vormsel voorafgaat, worden onze meisjes en jongens hierop degelijk voorbereid. Maar eens gevormd, komen ze in de kou te staan. Geen wonder dat de "Plechtige Communie" - zoals nog vaak wordt gezegd - een plechtig afscheid van onze kerkgemeenschap wordt.


  DOEDADIS wil daaraan verhelpen. Eenmaal per maand - de vakantiemaanden uitgezonderd - komen gevormde jongeren samen. Pratend en luisterend bouwen ze ontspannen verder aan hetgeen in de vormselvoorbereiding werd aangereikt. Samen met leeftijdsgenoten zoeken ze uit hoe ze in het dagdagelijkse leven van familie-, vrienden- en studiekring hun vormselbelofte gestalte kunnen geven op een manier dat ze er iets aan hebben.


  D is voor Doen
  O voor Ontspannen
  E voor Engagement
  D voor Dromen
  A voor Allemaal
  D voor Durven
  I voor Initiatief
  S voor Spelen

   

  Wanneer: 1 keer per maand, op zaterdag van 19.00 uur tot 21.00 uur in De Fraat te Eizer

  Info: E-mail doedadis@gmail.com

  Doedadis samen zijn

   

   

 • Kindervieringen

  In de hoofdkerk liggen er vooraan, in de rechterzijbreuk bijbelboekjes om te lezen en kleurprenten om te kleuren tijdens de eucharistievieringen. Ouders met kinderen kunnen vanaf deze plaats de vieringen bijwonen terwijl de kinderen stil en zinvol bezig zijn.

 • 1
 

Nieuws

 • Opnieuw vieringen in onze kerken   De Nationale Veiligheidsdienst besliste dat erediensten weer van start mogen gaan op 8 juni, Lees meer
  Opnieuw vieringen in onze kerken
 
De Nationale Veiligheidsdienst besliste dat erediensten weer van start mogen gaan op 8 juni, voorlopig met een maximum van 100 aanwezigen per kerk, alhoewel het werkelijke maximum afhangt van de grootte van de kerk.
Het vergt natuurlijk wel enige tijd en organisatie om kerken in te richten zodat aan de veiligheidsvoorschriften wordt voldaan: minimum 1,5 m afstand tussen de aanwezigen verzekeren, voldoende handgel ter beschikking stellen,
 • Opstart van de pastorale zone Druivenstreek op 2 november 2020   Beste parochianen, Door de coronapandemie heeft de opstart van Lees meer
  Opstart van de pastorale zone Druivenstreek op 2 november 2020
 
Beste parochianen,
Door de coronapandemie heeft de opstart van de pastorale zone Druivenstreek vertraging opgelopen.
Concreet betekent dit dat we niet op 1 september, maar op 2 november 2020 officieel kunnen starten met de oprichting van de drie zondagsgemeenschappen Overijse, Hoeilaart, Huldenberg en met de nieuwe uurregeling van de vieringen door de nieuwe voorgangers.

Tot en met 1 november 2020 zal de huidige regeling van de weekendvieringen van kracht blijven. Dit indien het naleven van de coronaveiligheidsvoorschriften in de afzonderlijke kerken mogelijk is.
In de maand september zal over de start van de pastorale zone Druivenstreek, een infoavond plaatsvinden in Huldenberg, Overijse en Hoeilaart. De juiste plaatsen en data hiervan zullen nog meegedeeld worden.
We danken de huidige federatiepastoors Jaak Bertmans, Roger Ghysens en Roger Nuyts en diaken Paul Christiaens omdat ze de huidige regeling willen blijven ondersteunen tot en met 1 november 2020.
In Sint-Joost Maleizen zal er voortaan alleen op de derde zaterdag van de maand om 19u15 een eucharistieviering plaatsvinden
We houden u op de hoogte.
In naam van de toekomstige zoneploeg,
Germaine Pennie,
 
 • 1