In de hoofdkerk Sint-Martinus

Zondag om 8 en 10 uur

Dinsdag om 19 uur

kerstmisKerstviering 2019: op Kerstdag 25/12 om 8u en om 10u

NB: Geen Kerstviering op Kerstavond 24/12.  Wel in Eizer om 19u15 en om 23u in Terlanen, Maleizen en in Kapel Zavenlenborre.

Doopvieringen
Elke derde zondag van de maand om 15 uur, zich wenden tot pastoor Roger Ghysens, telefoon 02/687 74 88

Huwelijksvieringen
Zich wenden tot pastoor Roger Ghysens , telefoon 02/687 74 88

Elke donderdag is de kerk open van 9 tot 12 uur.

In kapel Zavelenborre

Viering
Zondag om 11 uur.

Bezoek de website van Kapel Zavelenborre

• Doopsel

In onze parochie worden de kindjes gedoopt tijdens een gemeenschappelijke doopliturgie d.i. met meerdere families samen, op de derde zondag van elke maand om 15u.

Met de betrokken ouders komen we vooraf samen voor een kennismaking en een gesprek over het verloop van de viering, de inbreng en de motivering van de families.

info: pastoor Roger Ghysens
    Pastoriestraat, 1 - 3090 Overijse
    E-mail: roger.ghysens@telenet.be

• Eerste communie

artikel eerste communieUw zoon/dochter is op een leeftijd gekomen waarop hij of zij in aanmerking komt om voor de eerste keer volledig de eucharistie mee te vieren.

De Eerste Communie is, na de doop, een volgende stap in de initiatie in het christelijke geloof. Naar goede gewoonte zal deze belangrijke gebeurtenis plaatsvinden op Onze Lieve Heer Hemelvaart.

U, als ouder, vervult hierin een belangrijke rol. Het gezin blijft immers dé plaats bij uitstek voor de geloofsopvoeding. Wij, als catechisten, staan garant voor een leuke en zinvolle voorbereiding en een heel mooie viering.

Praktische info vinden jullie in dit document, alsmede twee formulieren om in te vullen

Info bij: Pastoor Roger Ghysens – Pastoriestraat 1 – 3090 Overijse – tel: 02/687 74 88
    Priester Elia Cantaert - N. Rowiesstraat 5/1 – 3090 Overijse – gsm: 0471/36 23 70

Overzicht van de evenementen van het nieuwe werkjaar 2020:

-Dinsdagavond 14 januari 2020 om 20u in Ter IJse: info- en inschrijvingsavond.

-meer info volgt

-Zondag 25 oktober 2020 om 11 uur: Eerste Communie (nieuwe datum wegens Corona!)

Vormsel

Vormsel 2016Het Vormsel wordt gevierd op 12-jarige leeftijd op de vijfde zondag na Pasen.

De voorbereiding duurt één jaar en begint in de maand september .

De infoavond voor de ouders en de inschrijvingen gebeuren op het eind van het 5e leerjaar.

Info bij Wendy Vangrunderbeek: wendy.vangrunderbeek@telenet.be

NB:Zaterdag 26 september 2020 om 15 uur: Vormsel (nieuwe datum wegens Corona!)

• Huwelijk

HuwelijkWie voor de kerk wenst te huwen neemt contact op met de parochiepriester Roger Ghysens van zodra de huwelijksdatum bekend is.

Hij zal u uitnodigen voor een kennismaking waarin u ook de nodige informatie voor het verder verloop van de voorbereiding zult vernemen.

Bij het eerste contact is het gewenst de datum en de plaats van het doopsel van de huwenden te kennen.

Parochiepriester Roger Ghysens
    Pastoriestraat 1,
    3090 Overijse
    roger.ghysens@telenet.be